Information om Konstnärerna

 

Muralmålningar på husfasader

 

Fem stora fasader i Trollhättans stadskärna kommer att målas under veckan. Konstnärerna har valts ut av konstnärlige ledaren Ekta och presenteras nedan.

 

EKTA

Daniel ”Ekta” Götesson är kurator för projektet, och den som gjort urvalet av konstnärerna och ansvarar för genomförandet i april. Ekta är själv en etablerad konstnär inom muralmåleri med verk och utställningar i Europa.

- Det känns bra att kunna erbjuda konstnärerna total frihet att skapa något på väggar som är så centralt belägna och det blir ju också det mest demokratiska sättet att möta konsten. För många människor kan tröskeln till galleri eller konsthall vara lite höga, här kan man möta konsten på väg till jobbet, säger Daniel.

 

Ekta kommer även att måla ett verk som kommer att placeras ute på Kungsgatan under veckan. Detta på uppdrag av stadsbyggnadsförvaltningen på Trollhättans stad.

 

Hemsida: http://www.ekta.nu/

 

3TTMAN

Spansk konstnär och en nyckelperson på Madrids urbana konstscen. 3TTMan, eller Trois Têtes Man, har utvecklat en estetik som kombinerar punkig attityd från graffitiarvet – ”att göra det som krävs” med en stil som visar på influens av populärvetenskaplig konst. 3TTMAN målar på en mängd olika material, från affischer till betong, suddar ut gränsen mellan konst och hantverk och utmanar rådande uppfattningar om vad som är korrekt praxis.

Hemsida: http://www.3ttman.com/

 

108

Italiensk konstnär inom street art som gått från traditionell graffiti till muralmålningar som består av stora, gåtfulla figurer. Han var den första som började använda siffror i sitt artistnamn istället för bokstäver. 108s muralmålningar finns i Milano, Paris, London, Berlin och New York och han bjuds in till de största internationella festivalerna. Hans abstrakta målningar både engagerar och utmanar. Oavsett om formerna pryder en stor eller liten yta tänjer de på dimensionerna och får betraktaren att ta ett steg tillbaka.

Hemsida: http://www.108nero.com/

 

CHRISTINA LINA

Christina Lina från Storbrittanien jobbar med graffiti och muralmåleri men experimenterar också med keramik, performance, tryck och installation. Linas verk är alltid glada, samtidigt som hon hoppas att avväpna och skapa ett visst kaos ur vilket nya möjligheter kan uppstå.

Hemsida: http://www.cristinalina.com/

 

HYURO

Tamara Djurovic med artistnamnet Hyuro är född i Argentina men bor i Spanien. Hennes svart-vita målningar av människor finns på väggar över hela världen. Ofta målar hon drömlika kvinnogestalter. Hon jobbar också för att skapa medvetenhet kring vikten av konst i den offentliga miljön.

Hemsida: http://www.hyuro.es/

 

NINA BONDESON

Svensk konstnär, född i Stockholm, men bor och verkar i Göteborg. Arbetar i en gammal bildberättande tradition med tillfälle att samarbeta med både levande och döda. Har sedan debututställningen på Dr. Glas, Stockholm 1989, ställt ut regelbundet i Sverige och sporadiskt i andra delar av världen. Specialiserad på textilkonst och både undervisar, handleder, föreläser och skriver. Ägnar också mycket tid åt att försöka förstå konstens plats och villkor i språk och samhälle.

Hemsida: http://ramverk.se/vardagsbilder/nina/

 

VEGAN FLAVA

Gatukonstnären Vegan Flava är uppvuxen i Trollhättan och bor i Stockholm. I hans måleri gestaltas människor avskalade på sina lager av identitet. Det som är kvar är det anonyma skelett som alla har gemensamt. Hans måleri är i dialog med sin omgivning och han reflekterar kring platsens berättelser och målar sina egna.

 

 

Konstverk på Kungsgatan

 

Gore styles KOMMER EJ PGA SJUKDOM, EKTA MÅLAR DETTA VERK, SE OVAN

Trollhättekonstnären Daniel Juvonen med artistnamnet Gore Styles fick i tidig ålder upp ögonen för graffitkonsten som klädde tunnelväggarna i Trollhättan. Daniel var inbjuden till festivalen av Stadsbyggnadsförvaltningen på Trollhättans stad för att måla ett verk som kommer att placeras ute på Kungsgatan.