Festival 9 april 2016

Trollhättan Street Art Festival

 

PROGRAM

 

Torsdag 7 april kl 19.00

Samtal med konstnärerna Välkommen att höra konstnärerna prata kring sitt arbete och ta chansen att ställa frågor till dem. Samtalet leds av Daniel Götesson/Ekta som varit konstnärlig ledare för festivalen och stått för urval av deltagande konstnärer. Stormen (gamla Palladium), Kungsgatan 20.

 

Torsdag 7 april och fredag 8 april kl 9-16

Stickgraffitin växer fram och förbereds för montering tillsammans med personal från Nätverk i Centrum. Alla är välkomna att hjälpa till under dessa dagar. I Makers och City Trollhättans lokaler på Strandgatan 29.

 

Lördag 9 april kl 11-16

 

11.30 Vernissagevandring med öppningstal av Monica Hanson, streetdance med N3’s elever och korta intervjuer med konstnärerna. Vi börjar i korsningen vid Åhléns.

 

12.30 Stickgraffitin invigs! Kom och hör berättelsen om hur man stickat ihop Trollhättan. Korsningen Storgatan-Magasinsgatan.

 

Hela dagen:

Målningarna på fem fasader och en plats på Kungsgatan färdigställs och invigs. Ta chansen att prata med konstnärerna som finns på plats! Kring Kungsgatan och Österlånggatan.

 

Trollhättans Skateförening visar upp sig på och kring en tillfällig ramp och lottar ut fina vinster till nyfikna. Korsningen Kungsgatan-Spannmålsgatan.

 

Stickgraffiti! Under februari och mars har trollhättebor i alla åldrar stickat till denna ”guerilla knitting” som kommer att vara monterad inför festivalen. Kom ner och kika på hur det blev och ta chansen att vara med och sticka på plats. Längs Storgatan.

 

N3 Streetdance-elever finns ute på stan under dagen och utöver framträdandet vid vernissagevandringen kan de dyka upp när du minst anar.

 

Gatans galleri visar konst, keramik och bjuder in till skapande under dagen. Arrangör är ABF. Kring Vita Villan i korsningen Österlånggatan-Magasinsgatan.

 

Skattjakt för de små. Ta chansen och bli en av de 50 barn som hittar en skatt under dagen. Skattkartan hämtar du i infotältet utanför Odenhuset!

 

Eidar finns på plats i tältet på Kompassen och pratar om och visar bilder från sitt konstprojekt med de boende i ett kvarter på Kronogården.

 

Foodtrucks finns på stan hela dagen och säljer spännande gatumat.

 

Infotält kommer att finnas på plats där du kan få veta mer om Trollhättan Street Art och de deltagande konstnärerna. Korsningen Kungsgatan-Spannmålsgatan